Aprašymas
RUGINIS FERMENTUOTAS SALYKLAS
Sudėtis: sumalti daiginti, fermentuoti ir malti rugių grūdai.
Naudojamas tamsių rūšių duonai. Suteikia kepiniams tamsiai rudą spalvą, gerina duonos skonį ir aromatą. Taip pat ruginis fermentuotas salyklas tinka girai gaminti.
Dozavimas kepiniams: iki 6% miltų kiekiui. Norint gauti optimaliausią rezultatą, salyklas užplikomas 92-95°C vandeniu. Užplikyti galima kartu su miltais arba grūdais.
Maistinė, energetinė vertė (100 g):
362 kcal / 1538 kJ, riebalų kiekis - 1,7 g, iš jų sočiųjų riebalų 0,5 g, angliavandenių 76,6 g, iš jų cukrų 7,55 g, baltymų kiekis 10,2 g, skaidulinių medžiagų kiekis 19,3 g, natris 0,03 g.
Kilmės šalis: Suomija
Užsisakydami RUGINĮ FERMENTUOTĄ SALYKLĄ, pasirinkite norimą kiekį:
200 g - 0,90 Eur
600 g - 1,90 Eur
Receptų idėjos:
Juoda duona duonkepėje ir orkaitėje