Aprašymas
Sausas ruginis raugas
Sudėtis: natūralus džiovintas ruginis raugas.
Suteikia duonos gaminiams pienarūgštį aromatą.
Dozavimas: 1-5% bendrai miltų masei.
Sausame pavidale naudojamas kartu su mielėmis.
Norint naudoti sausą raugą be mielių, iš pradžių jį reikia aktyvuoti:
- į atskirą indelį įdėti 50 g sauso raugo, įpilti 50 ml šilto vandens, uždengti ir stipriai pakratyti;
- gautą masę pastatyti šiltoje vietoje (24 - 30°C ) ir laikyti 24 - 48 val., kol masėje pradės formuotis burbuliukai;
- tuomet įpilti 50 g ruginių miltų ir 25 ml vandens, viską išmaišyti ir palikti šiltoje vietoje dar 24 val.;
- aktyvuotą ruginį raugą naudoti duonos ir kitiems kepiniams.
Kilmės šalis: Vokietija
Receptų idėjos:
Juoda duona duonkepėje ir orkaitėje