Keksas su Earl Grey arbata

Keksas su Earl Grey arbata

Sodrus aksominis šokoladas ir Earl Grey arbata nuostabiai dera kartu. Garantuojame, kad nė vienas, paragavęs šio kekso, neliks abejingas!

Galima kepti vieną didelį keksą arba daug mažesnių keksiukų. 



3 a.š. juodosios Earl Grey arbatos
180 ml verdančio vandens
100 g džiovintų slyvų
270 g miltų
0,5 a.š. druskos
1 a.š. kepimo miltelių
50 g geros kakavos miltelių
200 g minkšto sviesto
4 kiaušiniai
220 g cukraus (jei reikia saldžiau - 250 g)
10 g vanilinio cukraus
60 ml pieno
50 g šokolado lašelių




 - Arbatžoles užpilti 180 ml verdančio vandens, leisti pritraukti, nukošti.
 - Džiovintas slyvas supjaustyti į 4 dalis ir užmerkti nukoštoje arbatoje.
 - Minkštą sviestą išplakti su cukrumi, po vieną sudėti kiaušinius.
 - Į atskirą indą persijoti miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską; gerai permaišyti.
 - Nukošti užmerktas slyvas. Arbatos neišpilti!!! Į arbatą (160 ml) įpilti 60 ml pieno.
 - Į sviesto/kiaušinių/cukraus masę po truputį supilti miltus ir arbatą su pienu. Kol kas galima darbuotis mikseriu.
 - Mikserį atidėti.
 - Į tešlą sudėti supjaustytas slyvas, šokolado lašelius ir atsargiai šaukštu permaišyti.
 - Supilstyti tešlą į kepimo formas ir kepti 190
°C karštumo orkaitėje. Didelis keksas kepa ~50 min., standartiniai keksiukai ~20 min.

 - Iškepusius ataušinti ant grotelių, apibarstyti cukraus pudra.


 Skanaus!


Recepte panaudoti produktai, kuriuos galite įsigyti šioje e-parduotuvėje:

 - juodoji Earl Grey arbata www.delona.lt/juodoji-arbata-Earl-Grey

 - kepimo milteliai www.delona.lt/kepimo-milteliai

 - kakava www.delona.lt/kakava

 - vanilinis cukrus www.delona.lt/vanilinis-cukrus

 - šokolado lašeliai  www.delona.lt/sokolado-lasai




Komentuoti