Tirštiklis GUARO GUMA

Tirštiklis GUARO GUMA

  • 1.20 €

Šią prekę galite įsigyti:
1. Užsisakyti internetu šioje e-parduotuvėje jau dabar (kaip pirkti ir pristatymo būdai).
2. Apsilankę mūsų parduotuvėse Vilniuje: Šeimyniškių g. 1A ir Ateities 91 (PC Mandarinas). Parduotuvėse prekes galima įsigyti be jokių išankstinių užsakymų - tiesiog ateinate ir nusiperkate.

TIRŠTIKLIS GUARO GUMA (PUPENIŲ DERVA, E412)

Sudedamosios dalys: guaro guma.

Guaro guma arba dar vadinama guaro derva, gaminama iš augalo, vadinamo guaru (lietuviškai kampuotoji pupenė). 

Šis produktas pasižymi stingdančiomis ir tirštinančiomis savybėmis, suteikia klampumą, lėtina ledo kristalizaciją.

Guaras laikomas nekenksmingu maisto priedu, nes žarnynas jo praktiškai nesugeria. Atvirkščiai, netgi padeda šalinti toksinus ir kenksmingas bakterijas iš žarnyno, mažina cholesterolio kiekį. Ypač guaro guma tinka dietinei mitybai.

 

KUR  NAUDOTI GUARO GUMĄ:

 

  1. kepiniams - padidina jų elastingumą, suteikia purumą, ypač rekomenduojame kepiniams be glitimo, su mažu miltų kiekiu arba visai be miltų,
  2. pieno produktams - sūriams, jogurtams, kefyrui, ledams,
  3. drebučiams, uogienėms, įvairiems desertams tirštinti.

 

KAIP NAUDOTI GUARO GUMĄ:

Sumaišyti su kitais sausais ingredientais arba pamažu suberti į jau plakamą skystį.

 

DOZAVIMAS

  • SAUSAINIAMS - 0,25 - 0.5  a.š. / 1 puodeliui (240 ml) miltų ar kitų sausų produktų
  • PYRAGAI IR BLYNAI - 0,75 a.š. / 1 puodeliui (240 ml) miltų ar kitų sausų produktų
  • KEKSAI IR KEKSIUKAI - 1 a.š. / 1 puodeliui (240 ml) miltų ar kitų sausų produktų
  • DUONA - 1.5 - 2  a.š. / 1 puodeliui (240 ml) miltų ar kitų sausų produktų
  • PADAŽAI, LEDAI - iki 3 a.š. / 1 litrui skysčių

 

Mūsų parduotuvėse galite įsigyti du panašaus poveikio tirštiklius: GUARO GUMĄ ir KSANTANO GUMĄ. Kuo jie skiriasi ir kada geriau rinktis vieną, o kada kitą produktą?

  1. Kepiniams geriau tinka ksantano guma. Kepiniai su ksantanu puresni ir plastiškesni, nes ksantano guma atsparesnė temperatūros poveikiui.
  2. Guaro guma labiau tinka įvairiems desertams, kremams, jogurtams, ledams ir kitiems "šaltai" ruošiamiems gaminiams. Guaras suteikia jiems vientisą, tirštą ir kreminę struktūrą.
  3. Dar vienas patarimas - naudoti ksantaną ir guarą kartu. Tai sustiprins šių tirštiklių efektą. Kadangi ksantano guma suteikia tešlai klampumo ir purumo, sulaikydama oro burbuliukus, o guaro guma neleidžia nusėsti ant dugno cukatams, šokolado lašeliams ir kitiems priedams.
Panašios prekės