Aprašymas
TIRŠTIKLIS KSANTANO GUMA (E415)
Sudedamosios dalys: ksantano guma.
Ksantano gumą galima vadinti idealiu tirštikliu: skirtingai nuo želatinos ar krakmolo, ji praktiškai nekeičia patiekalų skonio, kvapo ir spalvos.
Be to, ksantanas gerai tirpsta tiek šaltuose, tiek karštuose skysčiuose.
Ksantano guma visiškai nekenksminga, ji leidžiama naudoti net kūdikiams skirtame maiste. Žmogaus organizmas tiesiog jos neįsisavina, todėl ksantano guma populiari ir dietiniuose produktuose ir patiekaluose.
KUR NAUDOTI GUARO GUMĄ:
- kepiniams - padidina jų elastingumą, suteikia purumą, ypač rekomenduojame kepiniams be glitimo, su mažu miltų kiekiu arba visai be miltų,
- pieno produktams - sūriams, jogurtams, kefyrui, ledams,
- drebučiams, uogienėms, įvairiems desertams tirštinti,
- tirštinti tortų užpilus, vaisinius įdarus ir gėrimus,
- majonezams ir padažams.
KAIP NAUDOTI KSANTANO GUMĄ:
Sumaišyti su kitais sausais ingredientais arba pamažu suberti į jau plakamą skystį.
DOZAVIMAS
- SAUSAINIAMS - 0,25 a.š. / 1 puodeliui (240 ml) miltų ar kitų sausų produktų
- PYRAGAI IR BLYNAI - 0,5 a.š. / 1 puodeliui (240 ml) miltų ar kitų sausų produktų
- KEKSAI IR KEKSIUKAI - 0,75 a.š. / 1 puodeliui (240 ml) miltų ar kitų sausų produktų
- DUONA - 1-1.5 - 2 a.š. / 1 puodeliui (240 ml) miltų ar kitų sausų produktų
- PADAŽAI, LEDAI - iki 2 a.š. / 1 litrui skysčių
Mūsų parduotuvėse galite įsigyti du panašaus poveikio tirštiklius: GUARO GUMĄ ir KSANTANO GUMĄ. Kuo jie skiriasi ir kada geriau rinktis vieną, o kada kitą produktą?
- Kepiniams geriau tinka ksantano guma. Kepiniai su ksantanu puresni ir plastiškesni, nes ksantano guma atsparesnė temperatūros poveikiui.
- Guaro guma labiau tinka įvairiems desertams, kremams, jogurtams, ledams ir kitiems "šaltai" ruošiamiems gaminiams. Guaras suteikia jiems vientisą, tirštą ir kreminę struktūrą.
- Dar vienas patarimas - naudoti ksantaną ir guarą kartu. Tai sustiprins šių tirštiklių efektą. Kadangi ksantano guma suteikia tešlai klampumo ir purumo, sulaikydama oro burbuliukus, o guaro guma neleidžia nusėsti ant dugno cukatams, šokolado lašeliams ir kitiems priedams.