Minkštas, purus, švelnus ir kreminis. Su traškia cukrine plutele, grietinėle paskanintu minkštimu. Tiesiog TOBULAS PYRAGAS!
Išeiga: iš nurodytos normos gaunasi 19x24cm dydžio pyragas.
Tešlai:
250g miltų 100g pieno 1,5 a.š. sausų mielių 2 kiaušiniai 1 a.š. cukraus
100g minkšto sviesto mažas žiupsnelis druskos
keli lašeliai vanilės ekstrakto Traškiai plutelei: 120g cukraus 50g sviesto 200ml grietinėlės - Į šiltą pieną suberti sausas mieles ir 1 a.š. cukraus, palikti 10 min., kol suputos. - Įmušti kiaušinius, sudėti sviestą, druską, permaišyti plakimo šluotele. Tada, pastoviai maišant, dalimis suberti persijotus miltus. Mielinė tešla gaunasi labai minkšta, tirštos grietinės konsistencijos. Pakildinti ją uždengus 1 val. - Kepimo formą vos vos patepti aliejumi (jei forma silikoninė - tepti nereikia) ir joje rankomis tolygiai paskirstyti tešlą. Pakildinti dar pusvalandį. - Tuo metu 50g sviesto sukapoti su 120g cukraus. Kad neištirptų sviesto ir cukraus trupiniai, indą pastatyti į šaldytuvą. - Po pusvalandžio pakilusią tešlą subadyti aliejuje pamirkyti pirštu. Ne tik subadyti, bet ir gerokai pasukioti pirštą tešloje, kad gautųsi didelės ir gilios skylės iki pat indo dugno. - Ant viršaus tolygiai suberti sviesto ir cukraus trupinius. - Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 min. Po 25 - 30 min. ištraukti pyragą, visą paviršių gražiai aplaistyti grietinėle ir pašauti į orkaitę dar 6 - 9 minutėm. SKANAUS!