Vaflių traškučiai - puikus užkandis linksmam draugų vakarėliui ar jaukiam vakarui žiūrint filmą. Paruošti juos užtrunka tik 10-15 minučių!
Taip pat tai puikus būdas naudingai išnaudoti spintelėje susikaupusius prieskonius.
Traškučiams geriausiai tinka smulkūs prieskoniai ir įvairios sėklos. Galite naudoti aštrius prieskonius (čili miltelius, kajano pipirus) ir turėsite pikantišką užkandį. Arba juosteles apibarstykite švelniais prieskoniais (mišiniu "Sviestelis", bulvių prieskoniais su druska, juodgrūdėmis) ir turėsite skanius neaštrius traškučius. Mėgstantiems įdomesnius skonius rekomenduojame pabandyti su prieskonių mišiniais "Azija" arba "Zaatar". Tradicinio skonio gerbėjams patiks traškučiai su kmynais, linų sėmenimis arba prieskonių mišiniu bulvėms be druskos.
VAFLIŲ TRAŠKUČIAI
kvadratinių vaflių lakštų (geriau smulkiais kvadratėliais)
majonezo
mėgstamų prieskonių
- Orkaitę įkaitinti iki 200°C.
- Vaflių lakštus aptepti majonezu labai plonu sluoksniu. Patogiausia tai daryti konditeriniu teptuku.
- Lakštus apibarstyti prieskoniais ir supjaustyti juostomis.
- Paruoštas vaflių juostas sudėti į kepimo skardą (niekuo tepti nereikia!) ir pašauti į orkaitę.
- Orkaitėje kepti 3-5 min., kol juostelės vos pagels ir ims riestis galai. Vafliai kepa labai greitai, todėl reikia stebėti ir nelaukti, kol paruduos.
- Ištraukus juosteles tiesiog rankomis sulaužyti mažesniais gabalėliais.