Didelis, kvapnus, sodraus prieskonių skonio moliūgo keksas sužavės kiekvieną. O jei turėsite kantrybės ir leisite jam pagulėti per naktį, prieskonių skonis išryškės dar labiau!
MOLIŪGŲ KEKSAS500 g moliūgo tyrės 125 ml cukraus1 v.š. medaus350 g miltų (200 g įprastinių ir 150 g viso grūdo kvietinių miltų)3 a.š. kepimo miltelių2 kiaušiniai50 g minkšto sviestožiupsnelis druskospo gerą saują apelsinų ir citrinų žievelių cukatų1 a.š. cinamono0,5 a.š. malto imbiero1 a.š. prieskonų mišinio kavaitruputis šviežiai patarkuoto muskato riešuto - Trynius atskirti nuo baltymų, baltymus išplakti iki standžių putų. - Dideliame inde mikseriu sumaišyti: moliūgo tyrę, sviestą, medų, cukrų, druską, prieskonius ir kiaušinių trynius. - Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. - Į moliūgo masę suberti miltus ir cukatus, viską permaišyti. - Į tešlą atsargiai įmaišyti kiaušinių baltymus. - Paruoštą tešlą supilti į sviestu išteptą ir miltais apibarstytą formą ir kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. - Iškepusį keksą praaušinti ant grotelių ir apibarstyti cukraus pudra.
SKANAUS!