Moliūgų keksas

Didelis, kvapnus, sodraus prieskonių skonio  moliūgo keksas sužavės kiekvieną. O jei turėsite kantrybės ir leisite jam pagulėti per naktį, prieskonių skonis išryškės dar labiau!


MOLIŪGŲ KEKSAS

500 g moliūgo tyrės 
125 ml cukraus
1 v.š. medaus
350 g miltų (200 g įprastinių ir 150 g viso grūdo kvietinių miltų)
3 a.š. kepimo miltelių
2 kiaušiniai
50 g minkšto sviesto
žiupsnelis druskos
po gerą saują apelsinų ir citrinų žievelių cukatų
1 a.š. cinamono
0,5 a.š. malto imbiero
1 a.š. prieskonų mišinio kavai
truputis šviežiai patarkuoto muskato riešuto

 - Trynius atskirti nuo baltymų, baltymus išplakti iki standžių putų.
 - Dideliame inde mikseriu sumaišyti: moliūgo tyrę, sviestą, medų, cukrų, druską, prieskonius ir kiaušinių trynius.
 - Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti.
 - Į moliūgo masę suberti miltus ir cukatus, viską permaišyti.
 - Į tešlą atsargiai įmaišyti kiaušinių baltymus.
 - Paruoštą tešlą supilti į sviestu išteptą ir miltais apibarstytą formą ir kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
 - Iškepusį keksą praaušinti ant grotelių ir apibarstyti cukraus pudra.

SKANAUS!