Keksiukai - puikus pasirinkimas ne tik savaitgalį, bet ir paprastą dieną. Pirma - tai labai greita ir paprasta, antra - galima sugalvoti begalę skonių ir variantų.
Šis keksiukų receptas ypatingas tuo, kad jame naudojama persipaninė pasta suteikia kepiniams svaiginantį marcipanų skonį ir aromatą.
Juos tikrai verta išbandyti!
125 g kvietinių miltų
1 a.š. kepimo miltelių
125 g minkšto sviesto
90 g cukraus + 10 g vanilinio cukraus arba cukraus su natūralia vanile
2 kiaušiniai
2 v.š. pieno
1 v.š. (apie 50 g) persipaninės pastos kepimui
1. Sviestą išplakti su cukrumi ir toliau plakant įmušti po vieną kiaušinius.
2. Persijoti miltus su kepimo milteliais (tai daryti nebūtina, bet jei padarysite - keksiukai bus ypač purūs) ir įmaišyti į sviesto masę.
3. Į tešlą supilti pieną ir įdėti persipaninę pastą, išmaišyti iki vientisos masės.
4. Paruoštą tešlą sudėti į keksiukų kepimo formeles ir kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.
Recepte naudojami produktai, kuriuos galite įsigyti mūsų e-parduotuvėje www.delona.lt arba nusipirkti DELONA parduotuvėse Vilniuje: