Aprašymas
CEILONO CINAMONO LAZDELĖS, 17 - 18 cm
Ypatingos kokybės ilgos Ceilono cinamono lazdelės
Kilmės šalis: Šri Lanka
KAIP ATRODO CEILONO CINAMONAS
Ceilono cinamoną nuo kitų cinamono rūšių lengviausia atskirti pagal lazdelių išvaizdą. Tikrojo Ceilono cinamono lazdelės yra trapios, sudarytos iš daugelio sluoksnių, šiek tiek šviesesnio atspalvio. Šio cinamono skonis ir kvapas švelnus, ne intensyvus, lengvai salstelėjęs.
KAM NAUDOJAMAS CEILONO CINAMONAS
Ceiloninis cinamonas naudojamas ne tik maistui skaninti. Labai dažnai Ceilono cinamonas vartojamas sveikatinimo tikslais: jame nėra kumarino ir jį galima naudoti neribotais kiekiais ir pastoviai. Įvairiuose šaltiniuose, tame tarpe ir internete, galima rasti daug informacijos apie tai, kuo Ceilono cinamonas naudingas sveikatai ir kaip jį naudoti sveikatingumo tikslais.
CINAMONAS KULINARIJOJE
Cinamonas naudojamas įvairiausiems patiekalams skaninti:
- saldiems ir nesaldiems kepiniams;
- patiekalams iš miltų ir kruopų;
- desertams ir ledams;
- uogienėms, džemams ir saldumynams;
- gėrimams, pavyzdžiui kavai ir arbatai;
- mėsai, paukštienai ir žuviai;
- daržovių patiekalams;
- košėms, padažams, marinatams.
KELI PATARIMAI, KAIP NAUDOTI CINAMONĄ
- Saldžiuose patiekaluose cinamonas ypač dera su obuoliais, vyšniomis, moliūgais ir kriaušėmis.
- Mėsos valgiuose cinamonu rekomenduojame skaninti avieną, kiaulieną ir vištieną.
- Patiekalus skaninti cinamonu reikėtų bebaigiant gaminti, kad išlinktų cinamono aromatas.
KAIP LAIKYTI CINAMONO LAZDELES
Cinamono lazdeles rekomeduojame laikyti sandarioje pakuotėje, sausoje, vėsesnėje vietoje, kur nėra tiesioginės saulės šviesos. Smulkinti cinamono lazdeles reikėtų prieš pat naudojimą. Taip laikomos lazdelės savo aromatą ir naudingąsias savybes išlaikys net kelerius metus!