MARCIPANŲ SKONIO BANDELĖS
Tešlai:
100 ml pieno
40 g sviesto
50 g cukraus
300 g kvietinių smulkių miltų
1,5 a.š. sausių mielių
0,5 a.š. malto imbiero
žiupsnelis druskos
Įdarui:
persipaninės pastos MACAROONBandelėms aptepti ir apibarstyti:
1 kiaušinis
stambių kristalų rudasis cukrus
-
Paruošti tešlą: šiltame piene ištirpinti
sviestą, sudėti cukrų, mieles, druską, imbiero miltelius, įmušti kiaušinį.
Viską gerai išmaišyti ir užminkyti tešlą. Kai tešla nebelips prie rankų,
apdengti ją ir palikti 40-60 min. šiltoje vietoje pakilti. Tešla turi paaugti
dvigubai.
- Pakilusią tešlą perminkyti ir iškočioti į lakštą. Stikline išpjauti apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo uždėti po šaukštelį marcipano – persipano masės, sulenkti pusiau ir dar kartą perpus, kaip parodyta nuotraukoje.
-
Kepimui patogiausia naudoti silikonines arba
popierines kepimo formeles. Į kiekvieną formelę įdėti po tris į trikampius
sulankstytus apskritimus. Taip paruoštas bandeles palikti pakilti dar 30 min.
-
Prieš kepimą bandeles aptepti kiaušinio plakiniu
ir apibarstyti stambiais cukraus kristalais.
-
Orkaitę įkaitinti iki 180°C. Kepti bandeles
15-20 min., kol gražiai apskrus.
SKANIŲ BANDELIŲ!
Recepte naudojami produktai, kuriuos galite įsigyti
mūsų e-parduotuvėje www.delona.lt arba nusipirkti DELONA parduotuvėse Vilniuje:
Persipaninė pasta kepimui MACAROON
https://www.delona.lt/persipanas-marcipanas-kepimui
Imbierų šaknys (maltos)
https://www.delona.lt/maltas-imbieras
Džiovintos kepimo mielės
https://www.delona.lt/dziovintos-mieles