Marcipanų skonio bandelės... Skamba lyg kažkas pasakiško ir nuostabaus , kvepia vaikyste ir jaukiais namais.
Ir šį stebuklą visiškai nesudėtinga išsikepti namie!
100 ml pieno
40 g sviesto
50 g cukraus
300 g kvietinių smulkių miltų
1,5 a.š. sausių mielių
1 kiaušinis
0,5 a.š. malto imbiero
žiupsnelis druskos
stambių kristalų rudasis cukrus
- Paruošti tešlą: šiltame piene ištirpinti sviestą, sudėti cukrų, mieles, druską, imbiero miltelius, įmušti kiaušinį. Viską gerai išmaišyti ir užminkyti tešlą. Kai tešla nebelips prie rankų, apdengti ją ir palikti 40-60 min. šiltoje vietoje pakilti. Tešla turi paaugti dvigubai.
- Pakilusią tešlą perminkyti ir iškočioti į lakštą. Stikline išpjauti apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo uždėti po šaukštelį marcipano – persipano masės, sulenkti pusiau ir dar kartą perpus, kaip parodyta nuotraukoje.
- Kepimui patogiausia naudoti silikonines arba popierines kepimo formeles. Į kiekvieną formelę įdėti po tris į trikampius sulankstytus apskritimus. Taip paruoštas bandeles palikti pakilti dar 30 min.
- Prieš kepimą bandeles aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti stambiais cukraus kristalais.
- Orkaitę įkaitinti iki 180°C. Kepti bandeles 15-20 min., kol gražiai apskrus.
https://www.delona.lt/persipanas-marcipanas-kepimui
https://www.delona.lt/maltas-imbieras
https://www.delona.lt/dziovintos-mieles