Keksas su juodaisiais sezamais

Kaip išsikepti skanų keksą? Tai labai paprasta!

O jei dar pridėsite juodojo sezamo sėklų, kekso skonis primins chalvą.

Be to, sezamo sėklos – puikus kalcio, magnio, cinko, seleno ir kitų naudingų medžiagų šaltinis.

 

KEKSAS SU JUODAISIAIS SEZAMAIS

 

170 g kvietinių miltų

2 kiaušiniai

120 ml kefyro

50 g juodųjų sezamų

110 g sviesto (kambario temperatūros)

¼ a.š. kepimo miltelių

½ a.š. sodos

2,5 a.š. skrudintų sezamų aliejaus

180 g rudojo cukraus

¼ a.š. druskos

1 a.š. vanilės esencijos

 

·         Ant sausos keptuvės trumpai pakaitinti sezamo sėklas.

·         Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską, persijoti.

·         Sviestą išplakti su cukrumi. Įmušti kiaušinius, supilti kefyrą, sezamų aliejų ir vanilės esenciją, suplakti kartu.

·         Sumaišyti skystus ir sausus ingredientus. Suberti sezamų sėklas ir dar kartą viską permaišyti.

·         Paruoštą tešlą sudėti į sviestu išteptą kepimo formą ir pašauti į 180 C karštumo orkaitę. Kepti apie 40-50 min., priklausomai nuo orkaitės kepimo savybių. Prieš traukiant iškepusį keksą, patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepęs.

·         Patiekiant galima apibarstyti cukraus pudra.

 

Recepte naudojami produktai, kuriuos galite įsigyti mūsų e-parduotuvėje www.delona.lt arba nusipirkti DELONA parduotuvėse Vilniuje:

JUODIEJI SEZAMAI:

https://www.delona.lt/juoduju-sezamu-seklos

KEPIMO MILTELIAI:

https://www.delona.lt/kepimo-milteliai

SKRUDINTŲ SEZAMŲ ALIEJUS:

https://www.delona.lt/skrudintu-sezamu-seklu-aliejus

VANILĖS EKSTRAKTAS:

https://www.delona.lt/vaniles-ekstraktas-su-seklomis