Kaip išsikepti skanų keksą? Tai labai paprasta!
O jei dar pridėsite juodojo sezamo sėklų, kekso skonis primins chalvą.
Be to, sezamo sėklos – puikus kalcio, magnio, cinko, seleno ir kitų naudingų medžiagų šaltinis.
170 g kvietinių miltų
2 kiaušiniai
120 ml kefyro
50 g juodųjų sezamų
110 g sviesto (kambario temperatūros)
¼ a.š. kepimo miltelių
½ a.š. sodos
2,5 a.š. skrudintų sezamų aliejaus
180 g rudojo cukraus
¼ a.š. druskos
1 a.š. vanilės esencijos
· Ant sausos keptuvės trumpai pakaitinti sezamo sėklas.
· Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską, persijoti.
· Sviestą išplakti su cukrumi. Įmušti kiaušinius, supilti kefyrą, sezamų aliejų ir vanilės esenciją, suplakti kartu.
· Sumaišyti skystus ir sausus ingredientus. Suberti sezamų sėklas ir dar kartą viską permaišyti.
· Paruoštą tešlą sudėti į sviestu išteptą kepimo formą ir pašauti į 180 C karštumo orkaitę. Kepti apie 40-50 min., priklausomai nuo orkaitės kepimo savybių. Prieš traukiant iškepusį keksą, patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepęs.
· Patiekiant galima apibarstyti cukraus pudra.
Recepte naudojami produktai, kuriuos galite įsigyti mūsų e-parduotuvėje www.delona.lt arba nusipirkti DELONA parduotuvėse Vilniuje:
JUODIEJI SEZAMAI:
https://www.delona.lt/juoduju-sezamu-seklos
KEPIMO MILTELIAI:
https://www.delona.lt/kepimo-milteliai
SKRUDINTŲ SEZAMŲ ALIEJUS:
https://www.delona.lt/skrudintu-sezamu-seklu-aliejus
VANILĖS EKSTRAKTAS:
https://www.delona.lt/vaniles-ekstraktas-su-seklomis