Juoda duona su džiovintomis slyvomis

Juoda duona su džiovintomis slyvomis

320 ml vandens

3 v.š. salyklo

1,5 v.š. aliejaus (ypač gerai tinka garstyčių aliejus)

1,5 a.š. druskos

1,5 v.š. cukraus (galima pakeisti medumi)

150 g ruginių miltų

300 g kvietinių miltų

2 a.š. sauso raugo

1 v.š. kviečių glitimo "Glita"

1 v.š. lieso pieno miltelių

1,5 a.š.sausų mielių

100 g (daugmaž pusė stiklinės) džiovintų slyvų

(vietoj džiovintų slyvų galima dėti kitus mėgstamus džiovintus vaisius, riešutus)

Taip šią duoną tinka paskaninti 1/4 a.š. malto cinamono.

 


KEPANT DUONKEPĖJE:


 - Į duonkepės kibirėlį sudėti salyklą ir užpilti 100 ml verdančio vandens. Palikti pusvalandžiui praaušti.

 - Džiovintas slyvas perplauti, nusausinti ir stambiai supjaustyti.

 - Į duonkepės kibirėlį su užplikytu salyklu sudėti visus likusius produktus, išskyrus džiovintas slyvas: 220 ml vandens, aliejų, druską, cukrų, ruginius ir kvietinius miltus, sausą raugą, glitimą, pieno miltelius ir mieles.

 - Įjungti "Pilno grūdo duonos" programą (dažniausiai ši programa būna ilgesnė už kitas ir trunka 4-4,5 val.).

 - Džiovintas slyvas sudėti į duonkepės dispenserį arba po signalo sudėti tiesiai į minkomą tešlą.

 - Iškepusią duoną dar pusvalandį palaikyti šiltoje duonkepėje, vėliau išimti ir ataušinti ant grotelių.


KEPANT ORKAITĖJE:


 - Užmaišyti ir išminkyti tešlą, minkymo pabaigoje sudėti slyvas.

 - Pakildinti apie 1 val. arba kol pakils beveik dvigubai.

 - Tada perminkyti, įdėti į kepimo formą ir palikti dar pakilti.

 - Kepti 1-1,5 val., pirmas 15 min. iki 220°C įkaitintoje orkaitėje, vėliau temperatūrą sumažinti iki 200°C. Kepimo pradžioje galima įstatyti į orkaitę indą su verdančiu vandeniu.

 - Iškepusią duoną dar pusvalandį palaikyti išjungtoje ir atidarytoje orkaitėje, vėliau išimti iš kepimo formos ir ataušinti ant grotelių.


SKANAUS!


Recepte panaudoti produktai, kuriuos galite įsigyti šioje e-parduotuvėje:


Ruginis fermentuotas skrudintas salyklas: www.delona.lt/fermentuotas-skrudintas-ruginis-salyklas

Garstyčių aliejus: www.delona.lt/garstyciu-aliejus

Sausas ruginis raugas: www.delona.lt/sausas-ruginis-raugas

Kviečių glitimas "Glita": www.delona.lt/kepimo-priedas-gerinantis-miltu-glitima-Glita

Lieso pieno milteliai: www.delona.lt/nugriebto-pieno-milteliai

Sausos mielės: www.delona.lt/dziovintos-mieles

Maltas cinamonas: www.delona.lt/cinamonas


 

Komentuoti