Dar senovės Romoje žagrenis (arba kitaip sumac) buvo naudojamas vietoje citrinos arba acto, nes suteikia patiekalams malonią rūgštelę ir rausvą spalvą. Taip pat žagrenis naudojamas marinuoti mėsai, žuviai, paukštienai. Dažnai šiuo prieskoniu skaninamas plovas ir kiti ryžių patiekalai. Salotoms žagrenis priduoda gaivų skonį, juo skaninami aštrūs padažai.
Žagrenis, sumaišytas su natūraliu jogurtu - puikus padažas šašlykams arba kebabams. Jis gerai papildo humuso skonį. Sumaišytas su svogūno žiedais - skanus užkandis, o tiesiog pabarsčius ant sumuštinių suteikia jiems naują gaivią natą.
Kiaulienai tinka žagrenis sumaišytas su juodaisiais pipirais ir kmynais, o avienai skaninti rekomenduojame žagrenį maišyti su kuminu.
Žymos: grynieji prieskoniai, mėsai, žuviai, salotoms
Česnakų granulės Džiovinto česnako granulės tinka mėsos ir daržovių patiekalam..
1.80€
Ožragė dar kitaip vadinama uccho - suneli, fenugreek arba šambala. Ožragės sėk..
1.20€
Dar kitaip vadinama fenugreek arba šambala. Suteikia patiekalams grybų kvapą ir..
Sudėtis: sezamų sėklos, žagrenis, raudonėliai, čiobreliai. Prieskonių mišiny..
0.90€
Raugerškiai (barbarisai) Raugerškis, arba dar kitaip vadinamas barbarisas yra A..
3.60€
SUDĖTINĖS DALYS: cukrus, druska, laktozė, citrinų rūgštis, rūgštingumą regiuojan..
Laurų lapai (malti) Malti laurų lapai tinka mėsos, žvėrienos, paukštienos, žuv..
0.60€
Svogūnų milteliai Svogūnų milteliai ypač tiks pagardinti padažus, sriubas, tro..
0.70€
Juodieji pipirai žirneliais "TELLICHERRY" Pietvakarių Indijoje auginami TELLICH..
1.99€