Paprastai ir greitai paruošiami skanūs sausainukai - meduoliukai. Kadangi tešloje nedaug cukraus, kepinukai gaunasi ne per saldūs ir šokoladinė glazūra jiems labai tinka.
70 g cukraus (galima naudoti rudą cukrų)1 kiaušinis50 ml aliejaus~ 350 g miltų
0,5 a.š. sodos250 g varškės2 a.š. vanilinio cukraus su natūralia vanileGlazūrai:50 g baltojo šokolado diskeliais50 g pieninio arba juodojo šokolado diskeliais - Kiaušinį, varškę, cukrų ir vanilės ekstraktą suplakti mikseriu arba blenderiu iki vientisos masės. - Supilti aliejų ir sodą, vėl gerai išmaišyti. - Miltus persijoti ir suberti dalimis. Miltų gali prireikti šiek tiek mažiau arba daugiau - priklausomai nuo kiaušinio dydžio ir varškės konsistencijos. Turi gautis elastinga, prie rankų nelimpanti tešla. - Padalinti tešlą į 4 dalis, iš kiekvienos iškočioti virvelę ir supjaustyti 1 cm storio griežinėliais. - Kiekvieną griežinėlį lengvai paspausti ir išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. (Meduoliukai kepdami auga tiek į aukštį, tiek į plotį.) Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 15-20 min., kol meduoliukai taps gražiai auksinės spalvos. - Kol iškepę meduoliukai aušta, karšto vandens vonelėje arba mikrobangėje ištirpdyti šokolado diskelius. Tuomet aplieti kepinukus ir palaukti, kol sustings šokoladas.SKANAUS!