Piene troškinta vištiena

Vištienos patiekalai - tai visada greita ir skanu! Rekomenduojame ypač nesudėtingą receptą - PIENE TROŠKINTA VIŠTIENA.

Pasiruošimui užtruksite tik 15 min. , kol vištiena keps - galėsite pasiruošti salotas ar garnyrą, gražiai padengti stalą arba tiesiog paskaityti knygą :) O kai viskas bus gatava, galėsite mėgautis švelnaus skonio sultinga kepta vištiena.

Būtinai išbandykite šį kepimo būdą!

 

PIENE TROŠKINTA VIŠTIENA

 4 vištienos ketvirčiai

0,4 l pieno

2 svogūnai

1 česnako galvutė

1 citrina

2 a.š. paukštienos prieskonių su medumi, druskos pagal skonį

šiek tiek aliejaus kepimo formai ištepti

 

-          Vištienos ketvirčius įtrinti prieskoniais, druska ir palikti marinuotis bent pusvalandžiui. Galima tai atlikti ir iš vakaro – kuo ilgiau vištiena marinuosis, tuo geriau atsiskleis prieskonių skonis.

-          Kepimo formą ištepti aliejumi, sudėti į ją vištienos ketvirčius. Į pieną galima įberti šiek tiek druskos ir pipirų arba prieskonių mišinio „Sviestelis“.

-          Svogūnų pilnai lupti nereikia – užteks tik nuimti viršutinį sluoksnį ir supjaustyti stambiai (ketvirčiais). Citriną supjaustyti griežinėliais. Česnaką padalinti skiltelėmis ir taip pat nelupti.

-          Svogūnų ketvirčius, česnakų skilteles ir citrinos griežinėlius išdėlioti kepimo formoje tarp vištienos dalių.

-          Orkaitę įkaitinti iki 180°C ir kepti vištieną apie 30 min. Tada ištraukus palaistyti susidariusiu padažu ir kepti dar 15 – 20 min., kartais aplaistant, kol gražiai vištienos gabalėliai gražiai apskrus.

-          Patiekti su daržovėmis ar mėgstamu garnyru.

SKANAUS!