Pasiruošimui užtruksite tik 15 min. , kol vištiena keps - galėsite pasiruošti salotas ar garnyrą, gražiai padengti stalą arba tiesiog paskaityti knygą :) O kai viskas bus gatava, galėsite mėgautis švelnaus skonio sultinga kepta vištiena.
Būtinai išbandykite šį kepimo būdą!
4 vištienos ketvirčiai
0,4 l pieno
2 svogūnai
1 česnako galvutė
1 citrina
2 a.š. paukštienos prieskonių su medumi, druskos pagal skonį
šiek tiek aliejaus kepimo formai ištepti
- Vištienos ketvirčius įtrinti prieskoniais, druska ir palikti marinuotis bent pusvalandžiui. Galima tai atlikti ir iš vakaro – kuo ilgiau vištiena marinuosis, tuo geriau atsiskleis prieskonių skonis.
- Kepimo formą ištepti aliejumi, sudėti į ją vištienos ketvirčius. Į pieną galima įberti šiek tiek druskos ir pipirų arba prieskonių mišinio „Sviestelis“.
- Svogūnų pilnai lupti nereikia – užteks tik nuimti viršutinį sluoksnį ir supjaustyti stambiai (ketvirčiais). Citriną supjaustyti griežinėliais. Česnaką padalinti skiltelėmis ir taip pat nelupti.
- Svogūnų ketvirčius, česnakų skilteles ir citrinos griežinėlius išdėlioti kepimo formoje tarp vištienos dalių.
- Orkaitę įkaitinti iki 180°C ir kepti vištieną apie 30 min. Tada ištraukus palaistyti susidariusiu padažu ir kepti dar 15 – 20 min., kartais aplaistant, kol gražiai vištienos gabalėliai gražiai apskrus.
- Patiekti su daržovėmis ar mėgstamu garnyru.
SKANAUS!