2 kg pomidorų
1kg obuolių
0,3 kg saldžiųjų paprikų
3 salierų stiebai
3 svogūnai
3 morkos
5 skiltelės česnako
100 g cukraus
100 ml acto
2 – 3 v.š. druskos
4 a.š. agaro
Prieskoniai:
2 v.š. maltų saldžiųjų paprikų
0,5 a.š. juodųjų pipirų
2 v.š. garstyčių grūdelių
sauja raugerškio uogų
mažas žiupsnelis gvazdikėlių
maltų aitriųjų paprikų pagal skonį.
- Visas daržoves sumalti kokteiliniu smulkintuvu. Arba sumalti mėsmale, susmulkinti daržovių pjaustykle ar tiesiog stambiai sutarkuoti.
- Sudėti į puodą ir pamaišant virti 40 min.
- Suberti cukrų, druską, prieskonius, supilti actą ir dar pavirti 20 min. Paragauti, prieskoniais išlyginti skonį.
- Suberti agar agaro miltelius, gerai išmaišyti, užvirti ir pavirti dar 5 min.
- Tiesiog puode viską dar kartą susmulkinti rankiniu smulkintuvu (blenderiu) ir išpilstyti į stiklainius.
Padažą, išpilstytą į sterilizuotus stiklainius galima saugoti be šaldytuvo. O jei stiklainiai nesterilizuoti, tuomet geriau laikyti šaldytuve arba, ilgesniam laikui, šaldymo kameroje.
Recepte naudojami produktai, kuriuos galite įsigytimūsų e-parduotuvėje www.delona.lt arba nusipirkti DELONA parduotuvėse Vilniuje:
AGARAS:
MALTOS SALDŽIOSIOS PAPRIKOS:
MALTI JUODIEJI PIPIRAI "EXTRA":
GARSTYČIŲ GRŪDELIAI:
RAUGERŠKIŲ UOGOS:
GVAZDIKĖLIAI:
MALTOS AITRIOSIOS PAPRIKOS (ČILI):