Naminis pomidorų padažas

Puikaus sodraus skonio, tirštas ir  labai paprastai pagaminamas pomidorų padažas tiks prie mėsos, žuvies, spagečių, daržovių, sriubų.
Aštrumą kiekvienas gali pasirinkti pagal save, dėti daugiau ar mažiau aitriųjų paprikų. O jei išvis be jų, tuomet padažas tiks netgi vaikučiams. 


TIRŠTAS NAMINIS POMIDORŲ PADAŽAS


 2 kg pomidorų

1kg obuolių

0,3 kg saldžiųjų paprikų

3 salierų stiebai

3 svogūnai

3 morkos

5 skiltelės česnako

100 g cukraus

100 ml acto

2 – 3 v.š. druskos

4 a.š. agaro 

Prieskoniai:

2 v.š. maltų saldžiųjų paprikų

0,5 a.š. juodųjų pipirų

2 v.š. garstyčių grūdelių

sauja raugerškio uogų

mažas žiupsnelis gvazdikėlių

maltų aitriųjų paprikų pagal skonį.


-          Visas daržoves sumalti kokteiliniu smulkintuvu. Arba sumalti mėsmale, susmulkinti daržovių pjaustykle ar tiesiog stambiai sutarkuoti.

-          Sudėti į puodą ir pamaišant virti 40 min.

-          Suberti cukrų, druską, prieskonius, supilti actą ir dar pavirti 20 min. Paragauti, prieskoniais išlyginti skonį.

-          Suberti agar agaro miltelius, gerai išmaišyti, užvirti ir pavirti dar 5 min.

-          Tiesiog puode viską dar kartą susmulkinti rankiniu smulkintuvu (blenderiu) ir išpilstyti į stiklainius.

Padažą, išpilstytą į sterilizuotus stiklainius galima saugoti be šaldytuvo. O jei stiklainiai nesterilizuoti, tuomet geriau laikyti šaldytuve arba, ilgesniam laikui, šaldymo kameroje.


Skanaus!


Recepte naudojami produktai, kuriuos galite įsigyti
mūsų e-parduotuvėje www.delona.lt arba nusipirkti DELONA parduotuvėse Vilniuje:

AGARAS:

https://www.delona.lt/agar-agaras


MALTOS SALDŽIOSIOS PAPRIKOS:

https://www.delona.lt/saldziosios-raudonosios-paprikos


MALTI JUODIEJI PIPIRAI "EXTRA":

https://www.delona.lt/juodieji-pipirai


GARSTYČIŲ GRŪDELIAI:

https://www.delona.lt/baltosios-garstycios-zirneliais


RAUGERŠKIŲ UOGOS:

https://www.delona.lt/raugerskiai-barbarisai


GVAZDIKĖLIAI:

https://www.delona.lt/gvazdikeliai


MALTOS AITRIOSIOS PAPRIKOS (ČILI):

https://www.delona.lt/cili-pipirai