Paprastas ir greitas patiekalas. Skonis priklausys nuo prieskonių: naudojant daugiau ir stipresnių patiks aštresnių pojūčių mėgėjams, o vaikams ir kitiems nerizikuojantiems siūlome švelnesnį variantą.500 g vištienos filė be odos 1 svogūnas3 česnako skiltelės250 g kuskuso300 ml verdančio vandens1-2 v.š. grietinėsPASKANINIMUI:Švelnesnis variantas: 1 a.š. ciberžolės, 2 a.š. prieskonių mišinio "Sviestelis", druskos, maltų juodųjų pipirų.Aštresnis variantas: 1 a.š. malto kumino, 1 a.š ciberžolės, nedidelis žiupsnelis kajano pipirų, druskos, maltų juodųjų pipirų. - Kuskusą užpilti verdančiu vandeniu, išmaišyti, uždengti ir palikti, kol išbrinks. - Svogūną ir česnako skilteles susmulkinti, apkepinti didelėje keptuvėje su vos vos aliejaus. - Vištienos file supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sudėti į keptuvę su svogūnais. Apibarstyti ciberžole, druska, pipirais ir neilgai apkepinti. - Kai vištiena jau beveik iškepusi, į keptuvę sudėti išbrinkusį kuskusą. Permaišyti, jei labai sausa - įpilti šiek tiek karšto vandens. Uždengus patroškinti 5 min. - Sudėti grietinę, likusius prieskonius, viską gerai išmaišyti, jei reikia - įpilti vandens, pasūdyti. Dar kelias minutes patroškinti po dangčiu.SKANAUS!
Paprastas ir greitas patiekalas. Skonis priklausys nuo prieskonių: naudojant daugiau ir stipresnių patiks aštresnių pojūčių mėgėjams, o vaikams ir kitiems nerizikuojantiems siūlome švelnesnį variantą.500 g vištienos filė be odos 1 svogūnas3 česnako skiltelės250 g kuskuso300 ml verdančio vandens1-2 v.š. grietinės
PASKANINIMUI:Švelnesnis variantas: 1 a.š. ciberžolės, 2 a.š. prieskonių mišinio "Sviestelis", druskos, maltų juodųjų pipirų.
Aštresnis variantas: 1 a.š. malto kumino, 1 a.š ciberžolės, nedidelis žiupsnelis kajano pipirų, druskos, maltų juodųjų pipirų.
- Kuskusą užpilti verdančiu vandeniu, išmaišyti, uždengti ir palikti, kol išbrinks. - Svogūną ir česnako skilteles susmulkinti, apkepinti didelėje keptuvėje su vos vos aliejaus. - Vištienos file supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sudėti į keptuvę su svogūnais. Apibarstyti ciberžole, druska, pipirais ir neilgai apkepinti. - Kai vištiena jau beveik iškepusi, į keptuvę sudėti išbrinkusį kuskusą. Permaišyti, jei labai sausa - įpilti šiek tiek karšto vandens. Uždengus patroškinti 5 min. - Sudėti grietinę, likusius prieskonius, viską gerai išmaišyti, jei reikia - įpilti vandens, pasūdyti. Dar kelias minutes patroškinti po dangčiu.
SKANAUS!