Kuskusas su vištiena

Paprastas ir greitas patiekalas. Skonis priklausys nuo prieskonių: naudojant daugiau ir stipresnių patiks aštresnių pojūčių mėgėjams, o vaikams ir kitiems nerizikuojantiems siūlome švelnesnį variantą.

500 g vištienos filė be odos 
1 svogūnas
3 česnako skiltelės
250 g kuskuso
300 ml verdančio vandens
1-2 v.š. grietinės



PASKANINIMUI:
Švelnesnis variantas: 1 a.š. ciberžolės, 2 a.š. prieskonių mišinio "Sviestelis", druskos, maltų juodųjų pipirų.


Aštresnis variantas: 1 a.š. malto kumino, 1 a.š ciberžolės, nedidelis žiupsnelis kajano pipirų, druskos, maltų juodųjų pipirų.




 - Kuskusą užpilti verdančiu vandeniu, išmaišyti, uždengti ir palikti, kol išbrinks.
 - Svogūną ir česnako skilteles susmulkinti, apkepinti didelėje keptuvėje su vos vos aliejaus.
 - Vištienos file supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sudėti į keptuvę su svogūnais. Apibarstyti ciberžole, druska, pipirais ir neilgai apkepinti.
 - Kai vištiena jau beveik iškepusi, į keptuvę sudėti išbrinkusį kuskusą. Permaišyti, jei labai sausa - įpilti šiek tiek karšto vandens. Uždengus patroškinti 5 min.
 - Sudėti grietinę, likusius prieskonius, viską gerai išmaišyti, jei reikia - įpilti vandens, pasūdyti. Dar kelias minutes patroškinti po dangčiu.

SKANAUS!