Ksantano gumą galima vadinti idealiu tirštikliu: skirtingai nuo želatinos ar krakmolo, ji praktiškai nekeičia patiekalų skonio, kvapo ir spalvos.
Be to, ksantanas gerai tirpsta tiek šaltuose, tiek karštuose skysčiuose.
Ksantano guma visiškai nekenksminga, ji leidžiama naudoti net kūdikiams skirtame maiste. Žmogaus organizmas tiesiog jos neįsisavina, todėl ksantano guma populiari ir dietiniuose produktuose ir patiekaluose.
Sumaišyti su kitais sausais ingredientais arba pamažu suberti į jau plakamą skystį.
DOZAVIMAS
Mūsų parduotuvėse galite įsigyti du panašaus poveikio tirštiklius: GUARO GUMĄ ir KSANTANO GUMĄ. Kuo jie skiriasi ir kada geriau rinktis vieną, o kada kitą produktą?
Žymos: kepiniams, desertams, tirštiklis, besilaikantiems dietos
Agaras Gracelaria 900 gel Natūralus augalinis tirštiklis (želatinos pakaitala..
Nuo4.90€
Pektinas (CEAPECTIN MRS 4610, E440) Pektinas - natūralus augalinės kilmės..
Nuo3.50€
Nenugriebto pieno milteliai Sudedamosios dalys: nenugriebto pieno milteliai. ..
4.20€
KIAUŠINIŲ BALTYMŲ MILTELIAI (ALBUMINAS) Kiaušinių baltymų milteliai (arba alb..
TIRŠTIKLIS GUARO GUMA (PUPENIŲ DERVA, E412) Sudedamosios dalys: guaro guma. ..
Nuo1.50€
Natūralus ksilitolis (beržų cukrus) Ksilitolis - augalinės kilmės saldiklis. Ks..
5.60€