RUGINIS FERMENTUOTAS SALYKLAS
Sudėtis: rugių grūdai, vanduo.
Naudojamas tamsių rūšių duonai. Suteikia kepiniams tamsiai rudą spalvą, gerina duonos skonį ir aromatą. Taip pat ruginis fermentuotas salyklas tinka girai gaminti.
Dozavimas kepiniams: 3-10% tešlos kiekiui. Norint gauti optimaliausią rezultatą, salyklas užplikomas 92-95°C vandeniu. Užplikyti galima kartu su miltais arba grūdais.
362 kcal / 1538 kJ, riebalų kiekis - 1,7 g, iš jų sočiųjų riebalų 0,5 g, angliavandenių 76,6 g, iš jų cukrų 7,55 g, baltymų kiekis 10,2 g, skaidulinių medžiagų kiekis 19,3 g, natris 0,03 g.
Sudėtyje yra glitimo.
Receptų idėjos:
Juoda duona duonkepėje ir orkaitėje
Juoda duona su džiovintomis slyvomis
Naminė gira
Duona su ruginiais ir kvietiniais miltais
Žymos: salyklas, duonos kepimui, girai, ruginis salyklas, fermentuotas salyklas
SAUSOS KEPIMO MIELĖS Džiovintos arba kitaip dar vadinamos sausos kepimo mielė..
Nuo1.50€
RUGINIS FERMENTUOTAS SALYKLAS Sudėtis: sumalti daiginti, fermentuoti ir malti..
1.50€
Skirtas vartoti kvietiniams bei ruginiams duonos ir kitokiems kepiniams. Sudėti..
1.60€
Miežių salyklo ekstraktas Sudėtis: miežių salyklas, miežiai, vanduo. ..
Nuo3.50€
Sausas ruginis raugas Sudėtis: natūralus džiovintas ruginis raugas. Suteik..
RUGINIS NEFERMENTUOTAS SALYKLAS Sudedamosios dalys: rugiai Nefermentuotas,..
Rugių salyklo ekstraktas Sudėtis: miežių salyklas, vanduo, rugių salyklas. ..
SALYKLINIŲ RUGIŲ DRIBSNIAI Sudedamosios dalys: salyklinių rugių dribsniai N..