Gvazdikėliai naudojami ruošiant vištienos, žvėrienos, mėsos patiekalus, kompotus, įdarytas daržoves bei aromatizuoti karštus gėrimus. Ypač dera su cinamonu ir muskato riešutais. Taip pat gvazdikėliai naudojami liaudies medicinoje ir sveikatinimui.
Dažnai žmonės įsitikinę, kad nemėgsta gvazdikėlių skonio ir kvapo. Bet teisingai naudojant šiuos prieskonius, atsiskleidžia tikrasis, nepakartojamas ir labai gardus jų skonis.
Rekomenduojame kelias paprastas gvazdikėlių naudojimo taisykles:
1. Saldiems patiekalams naudokite gvazdikėlių "kepurėles", nes jos neturi kartumo.
2. Kotelius sunaudokite aštriems patiekalams ir marinatams.
3. Sriubas ir kompotus gvazdikėliais skaninkite 3-5 min. prieš baigiant virti.
4. Kuo lengvesnį gvazdikėlių aromatą norite suteikti patiekalui, tuo vėliau dėkite prieskonius.
5. Kiek gvazdikėlių naudoti:
- konditeriniams gaminiams 1 kg tešlos pakanka 4-5 gvazdikėlių "kepurėlių";
- kompotams ir sriuboms - 1 litrui skysčio 1-2 gvazdikėliai;
- marinatams - 10 litrų užpilo 2 arbatiniai šaukšteliai gvazdikėlių.
Žymos: grynieji prieskoniai, sveikesnis pasirinkimas, kepiniams, marinatams, mėsai, gėrimams
Naudojami ruošiant vištienos, žvėrienos, mėsos patiekalus, kompotus, įdarytas da..
2.90€
Ožragė dar kitaip vadinama uccho - suneli, fenugreek arba šambala. Ožragės sėk..
1.20€
Pankolių sėklos Pankoliai naudojami ruošiant kiaulieną, ėrieną, riebią žuvį (ly..
1.50€
Naudojami ruošiant mėsos patiekalus, daržoves (bulves, kopūstus, morkas), duoną ..
0.90€