Ar dažnai kepate duoną? O gal niekada net nebandėte? Tuomet šitas duonos receptas kaip tik jums!
Jokių ilgų kildinimų ir minkymų! O rezultatas - skani, naudinga duona su daug grūdų ir naudingų medžiagų.
DUONA SU GRŪDAIS
350 ml šilto vandens1 v.š. medaus2 a.š. sausų mielių200 g rupių ruginių miltų75 g kvietinių miltų75 g grūdų mišinio duonai "Fitness Mix"50 g avižinių dribsnių25 g sėlenų (galima naudoti avižines arba kvietines)1 a.š. druskos1 a.š. miežinio salyklo1 a.š. aliejaus (pavyzdžiui Extra Virgin tradicinio alyvuogių aliejaus)
- Į šiltą vandenį sudėti medų, mieles, išmaišyti ir palikti 10 min. šiltoje vietoje, kol suputos. - Atskiram inde sumaišyti visus sausus ingredientus. - Suputojusias mieles supilti į miltų mišinį, pridėti miežinį salyklą ir aliejų. Viską sumaišyti rankomis. Nereikia minkyti - tiesiog sumaišyti. Turi gautis klampi, neskysta tešla. Jei masė per skysta - pridėti truputį miltų arba sėlenų, jei per sausa - šiek tiek šilto vandens.
- Kepimo formą ištepti sviestu, apibarstyti manų kruopomis. Į taip paruoštą formą sukrėsti tešlą, drėgnomis rankomis sulyginti paviršių, apibarstyti sėklomis, uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje 10 min. - Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 50-60 min. Iškepusią duoną suvynioti į rankšluostį ir atvėsinti ant grotelių.