Tai tikrai nėra įprasti trapūs sausainiai. Skonis panašus į riešutų ir tik suvalgius jaučiasi lengva ir maloni garstyčių nata.Be to, garstyčios turi aibę naudingų sveikatai savybių: priešuždegiminis poveikis, didelis seleno kiekis ir greitėjanti medžiagų apykaita. Šiaip juk daug maltų garstyčių neprivalgysi, o sausainių formoj - lengvai! Kaip sakoma, skanu ir sveika.
GARSTYČIŲ SAUSAINIAI
Išeiga: 2 skardosStiklinė: 230 ml2 stiklinės kvietinių miltų180 ml cukraus + 20 ml cukraus su natūralia vanile 120 ml (60 g) garstyčių miltelių (miltelius galima įsigyti štai čia)170 ml aliejaus50 ml vandens1 a.š. sodos1 a.š. acto sodai nugesinti - Dubenyje sumaišyti sausus produktus - miltus, cukrų ir garstyčias. - Į sausą mišinį įpilti aliejų, vandenį ir nugesintą sodą. Viską sumaišyti ir suminkyti tešlą. Palikti 20-30 min, kad ištirptų cukrus. - Tešla gaunasi labai trapi, paprastai iškočioti ir išpjauti sausainius nesigaus. Todėl reikia tiesiog atgnybti tešlos gabalėlį, formuoti nedidelio graikiško riešuto dydžio rutuliuką ir lengvai jį suploti. Sausainius dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą paliekant didesnius tarpus, nes kepdami sausainiai padidėja. - Kepti iki 170ºC įkaitintoje orkaitėje 15-20 min., kol sausainiai lengvai pagelsta ir šiek tiek sukietėja (jeigu jūsų orkaitėje kepiniai greitai apkepa, gali užtekti ir 10 min.). Iškepusius sausainius ataušinti ant grotelių.SKANAUS! IR BŪKITE SVEIKI IR LAIMINGI!