Sodrus aksominis šokoladas ir Earl Grey arbata nuostabiai dera kartu.
Garantuojame, kad nė vienas, paragavęs šio kekso, neliks abejingas!
Galima kepti vieną didelį keksą arba daug mažesnių keksiukų.
3 a.š. juodosios Earl Grey arbatos180 ml verdančio vandens100 g džiovintų slyvų270 g miltų1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos50 g geros kakavos miltelių200 g minkšto sviesto4 kiaušiniai220 g cukraus (jei reikia saldžiau - 250 g)10 g vanilinio cukraus60 ml pieno50 g šokolado lašelių
- Arbatžoles užpilti 180 ml verdančio vandens, leisti pritraukti, nukošti. - Džiovintas slyvas supjaustyti į 4 dalis ir užmerkti nukoštoje arbatoje. - Minkštą sviestą išplakti su cukrumi, po vieną sudėti kiaušinius. - Į atskirą indą persijoti miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską; gerai permaišyti. - Nukošti užmerktas slyvas. Arbatos neišpilti!!! Į arbatą (160 ml) įpilti 60 ml pieno. - Į sviesto/kiaušinių/cukraus masę po truputį supilti miltus ir arbatą su pienu. Kol kas galima darbuotis mikseriu. - Mikserį atidėti. - Į tešlą sudėti supjaustytas slyvas, šokolado lašelius ir atsargiai šaukštu permaišyti. - Supilstyti tešlą į kepimo formas ir kepti 190°C karštumo orkaitėje. Didelis keksas kepa ~50 min., standartiniai keksiukai ~20 min.
- Iškepusius ataušinti ant grotelių, apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
Recepte panaudoti produktai, kuriuos galite įsigyti šioje e-parduotuvėje:
- juodoji Earl Grey arbata
www.delona.lt/juodoji-arbata-Earl-Grey
- kepimo milteliai
www.delona.lt/kepimo-milteliai
- kakava
www.delona.lt/kakava
- vanilinis cukrus
www.delona.lt/vanilinis-cukrus
- šokolado lašeliai
www.delona.lt/sokolado-lasai