Tamsi duona su miežiniu salyklu

Tamsi duona su miežiniu salyklu

Trys priežastys išsikepti TAMSIĄ DUONĄ SU MIEŽINIU SALYKU:

1.  Labai paprastas duonos receptas ir be problemų išsikeps net ir tie, kas niekada nekepė duonos namuose.
2.  Švelnus, vos saldokas miežinio salyklo skonis ir purus duonos minkštimas - šitas derinys sužavės visus.
3.  Šviežiai iškepta naminė duona - kas gali būti geriau!


TAMSI DUONA SU MIEŽINIU SALYKLU

 JUMS REIKĖS:

280 ml šilto vandens

160 g ruginių miltų

260 g kvietinių miltų

1 v.š. miežinio salyklo ekstrakto

1 v.š. cukraus

2 a.š. sausų mielių

1,5 a.š. druskos

žiupsnelio sezamų sėklų duonai apibarstyti


KAIP KEPTI:

-           Ruginius ir kvietinius miltus sumaišyti su sausomis mielėmis ir persijoti. Įmaišyti druską ir cukrų.

-            Šiltame vandenyje išmaišyti miežinio salyklo ekstraktą ir dalimis supilti į miltus. Tešlą minkyti apie 10 minučių kol taps vientisa ir lygi.




-          Sudėti tešlą į aliejumi išteptą dubenį, uždengti švariu rankšluosčiu ir padėti šiltai, kol tešla dvigubai padidės.

-         Kai tešla gerai iškyla, ją lengvai perminkyti ir suformuoti kepalėlius. Galima kepti vieną didelį arba kelis mažesnius duonos kepalėlius. Suformuotus kepalėlius sudėti į kepimo popieriumi išklotas kepimo formas, ir vėl, pridengus, kildinti apie 40 min.

-          Orkaitę įkaitinti iki 190°C. Tešlos kepalėlius aptepti šiltu vandeniu arba pienu, apibarstyti sezamų sėklytėmis ir kepti 20-30 min. Jei kepaliukai nedideli, užteks 20 minučių, jei kepamas vienas kepalas – apie 30 minučių.

-          Iškepusią duoną išimti iš kepimo formos, ataušinti ant grotelių.




Skanaus!


Recepte naudojami produktai, kuriuos galite įsigyti
mūsų e-parduotuvėje www.delona.lt arba nusipirkti DELONA parduotuvėse Vilniuje:

MIEŽIŲ SALYKLO EKSTRAKTAS:

https://www.delona.lt/mieziu-salyklo-ekstraktas


SAUSOS MIELĖS:

https://www.delona.lt/dziovintos-mieles


SEZAMŲ SĖKLOS:

https://www.delona.lt/sezamu-seklos