Naminis pomidorų padažas

Puikaus
sodraus skonio, tirštas ir labai paprastai pagaminamas pomidorų padažas tiks prie mėsos,
žuvies, spagečių, daržovių, sriubų.
Aštrumą kiekvienas gali pasirinkti pagal
save, dėti daugiau ar mažiau aitriųjų paprikų. O jei išvis be jų, tuomet
padažas tiks netgi vaikučiams.
TIRŠTAS NAMINIS POMIDORŲ PADAŽAS
1kg obuolių
0,3 kg saldžiųjų paprikų
3 salierų stiebai
3 svogūnai
3 morkos
5 skiltelės česnako
100 g cukraus
100 ml acto
2 – 3 v.š. druskos
4 a.š. agaro
Prieskoniai:
2 v.š. maltų saldžiųjų paprikų
0,5 a.š. juodųjų pipirų
2 v.š. garstyčių grūdelių
sauja raugerškio uogų
mažas žiupsnelis gvazdikėlių
maltų aitriųjų paprikų pagal skonį.
-
Visas daržoves sumalti kokteiliniu smulkintuvu.
Arba sumalti mėsmale, susmulkinti daržovių pjaustykle ar tiesiog stambiai
sutarkuoti.
-
Sudėti į puodą ir pamaišant virti 40 min.
-
Suberti cukrų, druską, prieskonius, supilti actą
ir dar pavirti 20 min. Paragauti, prieskoniais išlyginti skonį.
-
Suberti agar agaro miltelius, gerai išmaišyti,
užvirti ir pavirti dar 5 min.
-
Tiesiog puode viską dar kartą susmulkinti
rankiniu smulkintuvu (blenderiu) ir išpilstyti į stiklainius.
Padažą, išpilstytą į sterilizuotus stiklainius galima saugoti be šaldytuvo. O jei stiklainiai nesterilizuoti, tuomet geriau laikyti šaldytuve arba, ilgesniam laikui, šaldymo kameroje.
Skanaus!
Recepte naudojami produktai, kuriuos galite įsigyti
mūsų e-parduotuvėje www.delona.lt arba nusipirkti DELONA parduotuvėse Vilniuje:
AGARAS:
https://www.delona.lt/agar-agaras
MALTOS SALDŽIOSIOS PAPRIKOS:
https://www.delona.lt/saldziosios-raudonosios-paprikos
MALTI JUODIEJI PIPIRAI "EXTRA":
https://www.delona.lt/juodieji-pipirai
mūsų e-parduotuvėje www.delona.lt arba nusipirkti DELONA parduotuvėse Vilniuje:
MALTI JUODIEJI PIPIRAI "EXTRA":
GARSTYČIŲ GRŪDELIAI:
https://www.delona.lt/baltosios-garstycios-zirneliais
RAUGERŠKIŲ UOGOS:
https://www.delona.lt/raugerskiai-barbarisai
GVAZDIKĖLIAI:
https://www.delona.lt/gvazdikeliai
GVAZDIKĖLIAI: