Atviras pyragas (kišas) su varške ir pomidorais

Atviras pyragas (kišas) su varške ir pomidorais

Nuostabaus skonio pyragas maloniai nustebins savo skoniu ir gražia išvaizda!


ATVIRAS PYRAGAS (KIŠAS) SU VARŠKE IR POMIDORAIS

TEŠLAI:

·         100 g kambario temperatūros sviesto

·         70 g grietinės

·         160 g kvietinių miltų

·         1 a.š. kepimo miltelių

·         šiek tiek druskos

ĮDARUI:

·         100 g fermentinio sūrio

·         200 g varškės

·         1 kiaušinis

·         1 vidutinio dydžio pomidoras

Prieskoniai įdarui:

žolelių mišinys be druskos

·         druska

·         juodi malti pipirai

·         kelios petražolių šakelės

·         1 a.š. prieskonių mišinio „CHIMI CHURI“

 

 


  • 1.      Paruošti tešlą: miltus persijoti ir sumaišyti visus tešlai skirtus produktus.  Užminkytą tešlą suformuoti į rutulį ir, kol ruošiamas įdaras, įdėti į šaldytuvą.

    2.       Kiaušinio baltymą išplakti iki standžių putų, sūrį stambiai sutarkuoti.

    3.       Paruošti įdarą: sumaišyti varškę, kiaušinio trynį, sutarkuotą sūrį, prieskonius ir susmulkintas petražoles. Vėliausiai įdėti išplaktą kiaušinio baltymą ir atsargiai išmaišyti.

    4.       Pailgą kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Iš tešlos suformuoti pyrago pagrindą ir šonus, į vidų sudėti varškės įdarą.

    5.       Pomidorą supjaustyti plonais griežinėliais ir išdėlioti pyrago viršuje, lengvai įspaudžiant.

    6.       Kepti iš anksto iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 minučių.

    7.       Iškepusį pyragą prieš pjaustant šiek tiek ataušinti.




SKANAUS!


Recepte naudojami produktai, kuriuos galite įsigyti
mūsų e-parduotuvėje www.delona.lt arba nusipirkti DELONA parduotuvėse Vilniuje:

KEPIMO MILTELIAI:
https://www.delona.lt/kepimo-milteliai


ŽOLELIŲ MIŠINYS BE DRUSKOS:
https://www.delona.lt/zoleliu-misinys-be-druskos


JUODIEJI MALTI PIPIRAI:
https://www.delona.lt/juodieji-pipirai


PRIESKONIŲ MIŠINYS "CHIMI CHURI":
https://www.delona.lt/prieskoniu-misinys-Chimi-Churi