Ruginė duona su grūdais

Ruginė duona su grūdais

Ar dažnai kepate duoną? O gal niekada net nebandėte? Tuomet šitas duonos receptas kaip tik jums! 

Jokių ilgų kildinimų ir minkymų! O rezultatas - skani, naudinga duona su daug grūdų ir naudingų medžiagų.


RUGINĖ DUONA SU GRŪDAIS


350 ml šilto vandens
1 v.š. medaus
2 a.š. sausų mielių
200 g rupių ruginių miltų
75 g kvietinių miltų
75 g grūdų mišinio duonai "Fitness Mix"
50 g avižinių dribsnių
25 g sėlenų (galima naudoti avižines arba kvietines)
1 a.š. druskos
1 a.š. miežinio salyklo
1 a.š. aliejaus (pavyzdžiui Extra Virgin tradicinio alyvuogių aliejaus)



 - Į šiltą vandenį sudėti medų, mieles, išmaišyti ir palikti 10 min. šiltoje vietoje, kol suputos.

 - Atskiram inde sumaišyti visus sausus ingredientus.

 - Suputojusias mieles supilti į miltų mišinį, pridėti miežinį salyklą ir aliejų. Viską sumaišyti rankomis. Nereikia minkyti - tiesiog sumaišyti. Turi gautis klampi, neskysta tešla. Jei masė per skysta - pridėti truputį miltų arba sėlenų, jei per sausa - šiek tiek šilto vandens.


 - Kepimo formą ištepti sviestu, apibarstyti manų kruopomis. Į taip paruoštą formą sukrėsti tešlą, drėgnomis rankomis sulyginti paviršių, apibarstyti sėklomis, uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje 10 min.

 - Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 50-60 min. Iškepusią duoną suvynioti į rankšluostį ir atvėsinti ant grotelių.








Komentuoti