Garstyčių sausainiai

Garstyčių sausainiai

Tai tikrai nėra įprasti trapūs sausainiai. Skonis panašus į riešutų ir tik suvalgius jaučiasi lengva ir maloni garstyčių nata.

Be to, garstyčios turi aibę naudingų sveikatai savybių: priešuždegiminis poveikis, didelis seleno kiekis ir greitėjanti medžiagų apykaita. Šiaip juk daug maltų garstyčių neprivalgysi, o sausainių formoj - lengvai! Kaip sakoma, skanu ir sveika.


GARSTYČIŲ SAUSAINIAI

Išeiga: 2 skardos
Stiklinė: 230 ml


2 stiklinės kvietinių miltų
180 ml cukraus + 20 ml cukraus su natūralia vanile 
120 ml (60 g) garstyčių miltelių (miltelius galima įsigyti štai čia)
170 ml aliejaus
50 ml vandens
1 a.š. sodos
1 a.š. acto sodai nugesinti

 - Dubenyje sumaišyti sausus produktus - miltus, cukrų ir garstyčias.

 - Į sausą mišinį įpilti aliejų, vandenį ir nugesintą sodą. Viską sumaišyti ir suminkyti tešlą. Palikti 20-30 min, kad ištirptų cukrus.

 - Tešla gaunasi labai trapi, paprastai iškočioti ir išpjauti sausainius nesigaus. Todėl reikia tiesiog atgnybti tešlos gabalėlį, formuoti nedidelio graikiško riešuto dydžio rutuliuką ir lengvai jį suploti. Sausainius dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą paliekant didesnius tarpus, nes kepdami sausainiai padidėja.

 - Kepti iki 170ºC įkaitintoje orkaitėje 15-20 min., kol sausainiai lengvai pagelsta ir šiek tiek sukietėja (jeigu jūsų orkaitėje kepiniai greitai apkepa, gali užtekti ir 10 min.). Iškepusius sausainius ataušinti ant grotelių.

SKANAUS! IR BŪKITE SVEIKI IR LAIMINGI!








Komentuoti