Marcipanų skonio bandelės

Marcipanų skonio bandelės

Minkštos, marcipanais kvepiančios bandelės – ar gali būti kas nors skaniau?

 

Tešlai:

100 ml pieno

40 g sviesto

50 g cukraus

300 g kvietinių smulkių miltų

1 kiaušinis

1,5 a.š. sausių mielių

0,5 a.š. malto imbiero

žiupsnelis druskos


Įdarui:

persipaninės pastos MACAROON


Bandelėms aptepti ir apibarstyti:

1 kiaušinis

stambių kristalų rudasis cukrus

 

-          Paruošti tešlą: šiltame piene ištirpinti sviestą, sudėti cukrų, mieles, druską, imbiero miltelius, įmušti kiaušinį. Viską gerai išmaišyti ir užminkyti tešlą. Kai tešla nebelips prie rankų, apdengti ją ir palikti 40-60 min. šiltoje vietoje pakilti. Tešla turi paaugti dvigubai.

-          Pakilusią tešlą perminkyti ir iškočioti į lakštą. Stikline išpjauti apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo uždėti po šaukštelį marcipano – persipano masės, sulenkti pusiau ir dar kartą perpus, kaip parodyta nuotraukoje.




-          Kepimui patogiausia naudoti silikonines arba popierines kepimo formeles. Į kiekvieną formelę įdėti po tris į trikampius sulankstytus apskritimus. Taip paruoštas bandeles palikti pakilti dar 30 min.

-          Prieš kepimą bandeles aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti stambiais cukraus kristalais.

-          Orkaitę įkaitinti iki 180°C. Kepti bandeles 15-20 min., kol gražiai apskrus.

SKANIŲ BANDELIŲ!



Komentuoti