Biskvitinis obuolių pyragas

Biskvitinis obuolių pyragas

Pats skaniausias ir pats paprasčiausias obuolių pyragas, nes:

 
1. Nereikia jokių svarstyklių, matavimo indų ir pan. Pagrindinis įrankis - puodelis (stiklinė). Kuo didesni kiaušiniai, tuo didesnį puodelį naudokite.
 
2. Visada puikiai iškepa. Su viena vienintele sąlyga: kiaušinius ir cukrų reikia plakti ne mažiau 5 min. 
 
3. Jokių riebalų ir kepimo miltelių!
 
Ar jau pasiruošėte obuolius? Tuomet kepam!


BISKVITINIS OBUOLIŲ PYRAGAS
 
5 dideli obuoliai (arba daugiau)
5 kiaušiniai
1 puodelis cukraus
1 puodelis miltų
Paskaninimui galima įpilti žiupsnelį  natūralaus vanilinio cukraus arba keletą lašų vanilės ekstrakto.


 - Įjungti orkaitę, tegu įkaista iki 180°.
 - Obuolius nulupti, išpjauti sėklas, supjaustyti kubeliais.
 - Kiaušinius mikseriu suplakti su cukrumi. Atsiminkit, plakti reikia ilgai - 5-6 min. didžiausiu greičiu.
 - Supilti miltus, dar kartą suplakti (čia jau nereikia 5 min., tiesiog iki vientisos masės).
 - Kepimo formą ištepti riebalais arba iškloti kepimo popieriumi.
 - Ant dugno lygiu sluoksniu išpilti trečdalį tešlos. Ant viršaus tolygiai suberti obuolius ir viską užpilti likusia tešla.

 - Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min. Pirmas 40 min. galite net nesirūpinti pyragu. Vėliau reikėtų žvilgtelėti, kaip atrodo viršus. Taip kepant gaunasi minkštas pyragas traškiu paviršiumi. Jeigu norite minkšto pyrago viršaus, kepti reikėtų 45 min. žemesnėje orkaitės dalyje, tada išjungti orkaitę ir palikti pyragą joje dar 5 minutes.
 
SKANAUS!
Komentuoti