Sezamų sausainiai

Sezamų sausainiai

Greitai paruošiami skanūs sausainukai. Be to, sezamo sėklos turi daug kalcio, todėl dar ir naudingi!

SEZAMŲ SAUSAINIAI

160 g sezamo sėklų (galima sumaišyti juodus ir baltus sezamus – bus ne tik skanu, bet ir gražu!)

120 g cukraus

70 g miltų

1 kiaušinis

60 g minkšto sviesto

0,5 a.š. kepimo miltelių

1 a.š. citrinos sulčių

0,5 a.š. druskos

Keli lašeliai vanilės ekstrakto

 

1.  Atskirame inde sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius.

2.  Kitame inde iki purios masės išplakti sviestą ir cukrų. Į gautą masę supilti citrinos sultis ir vanilės ekstraktą, įmušti kiaušinį ir trumpai viską dar kartą išplakti.

3.  Toliau maišant dalimis suberti miltus.

4.  Į tešlą suberti sezamo sėklas ir atsargiai išmaišyti šaukštu.

5.  Iš anksto įkaitinti orkaitę iki 180°C. Paruoštą tešlą šlapiu šaukšteliu dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant tarp sausainių didesnius tarpus.

6.  Kepimo laikas, priklausomai nuo orkaitės savybių – 8-15 min. Sausainiai būna iškepę, kai tampa gelsvos spalvos, o krašteliai vos vos paruoduoja (dėmesio –  stebėkite sausainius kepimo metu, nes sezamo sėklos labai greitai pridega).

7. Iškepusius sausainius palikti skardoje, kol atauš ir taps kieti ir trapūs.

SKANAUS!




Recepte panaudoti produktai, kuriuos galite įsigyti šioje e-parduotuvėje:

Kepimo milteliai - www.delona.lt/kepimo-milteliai



Komentuoti