Kiaušinių ir menkių kepenėlių paštetas

Kiaušinių ir menkių kepenėlių paštetas

Švelnaus skonio, malonios tekstūros paštetas tiks ir greitiems pusryčiams, ir prabangiai vakarienei. O gaminimui užtruksite ne daugiau 15 minučių! 



6 kiaušiniai

1 indelis (190g) konservuotų menkių kepenėlių aliejuje
1 svogūnas
1 morka
2 v.š. sviesto
1 v.š. garstyčių aliejaus arba alyvuogių aliejaus
paskaninimui: juodieji pipirai, prieskonių mišiniai "Sviestelis" ir "Persiladas"juodoji Himalajų druska.



- Kiaušinius kietai išvirti, nulupti, perpjauti į kelias dalis.


- Svogūną susmulkinti, morką stambiai sutarkuoti ir lengvai apkepinti iki minkštumo keptuvėje su 1 v.š. aliejaus ir 1 v.š. sviesto.


- Į blenderio indą sudėti kiaušinius, apkeptas daržoves, menkių kepenėles ir likusį sviestą, sumalti. (Vietoj sviesto galima supilti aliejų, kuriame buvo kepenėlės, tuomet paštetas gausis riebesnis. Jeigu norite ne tokio riebaus - vietoj aliejaus, kuriame buvo kepenėlės, imkite truputį sviesto) 


- Prieskonius sudėti kai paštetas jau būna beveik sumaltas. Tuomet berti prieskonius, ragauti ir derinti pagal savo skonį.


SKANAUS!


          


Recepte panaudoti produktai, kuriuos galite įsigyti šioje e-parduotuvėje:


Garstyčių aliejus - www.delona.lt/garstyciu-aliejus

Juodieji malti pipirai - www.delona.lt/prieskoniai/juodieji-pipirai

Prieskonių mišinys "Sviestelis" - www.delona.lt/prieskoniu-misinys-Sviestelis

Prieskonių mišinys "Persiladas" - www.delona.lt/prieskoniu-misinys-Persiladas

Juodoji Himalajų druska - www.delona.lt/juodoji-Himalaju-druska


Komentuoti