PREKIŲ SĄRAŠAS
PAIEŠKA
 
NAUJIENOS

Sezamų sėklų aliejus

SEZAMŲ SĖKLŲ ALIEJUS

Cheminė sudėtis: SA gausu vitaminų ir mineralų. Turi daug vitamino E, B grupės vitaminų, o taip pat kalcio, fosforo, lecitino ir proteinų (lecitinas- natūralus antioksidantas). 


Naudojimas :
• tinka kasdienei visų tipų odos priežiūrai;
• visų tipų plaukų priežiūrai;
• lipidų apytakai pagerinti ir epidermio apsauginių funkcijų atkūrimui;
• paakių odos priežiūrai;
• kūdikių odos priežiūrai;
• apsaugai nuo saulės spindulių;
• randų nuo spuogų gydymui;
• reumatiniams skausmams mažinti;
• esant kraujo apytakos sutrikimams.


Kosmetinis poveikis:

SA yra natūralus drėkiklis visiems odos tipams, ypač sausai, pleiskanojančiai, sudirgusiai, vystančiai odai. SA maitina ir lygina odą.
Aliejuje esantis natūralus elementas sezamolis stabdo oksidacijos procesus, apsaugo nuo ultravioletinių spindulių. Būtent todėl šis aliejus naudojamas apsaugai nuo kenksmingų saulės spindulių.
SA tinka visų tipų plaukų priežiūrai. Ypač tinka dažytiems ir chemiškai sušukuotiems plaukams. Nuo SA plaukai ima žvilgėti ir tampa minkšti. SA saugo plaukus nuo išsausėjimo, o taip pat nuo UV spindulių, chloruoto baseino ir sūraus jūros vandens.
SA turi daug antistresinio elemento magnio, kuris ramina, atpalaiduoja veido ir viso kūno raumenis.


Gydomosios savybės:
Šis aliejus yra vienas iš pagrindinių priemonių, naudojamų jurveos medicinoje. Manoma, kad SA šalina iš organizmo nuodus. Taip pat SA naudojamas kaip šildomoji priemonė.
SA naudojamas sergant plaučių ligomis, sausam kosuliui ir astmai gydyti. Turi šildantį poveikį. Padeda sergant širdies ir kepenų ligomis. Taip pat naudojamas esant bendram organizmo išsekimui. Rekomenduojama vartoti esant vidurių užkietėjimui. 
Tačiau alergiškiems žmonėms SA reikėtų vartoti atsargiai.


Vartojimas ir dozavimas:
 Naudojamas kaip priedas - 10-15%. Taip pat galima naudoti gryną arba kaip pagrindą, maišant su kitais aliejais. Leistina SA koncentracija kremuose yra iki 10%. Sloguojant įlašinti į nosį keletą lašų šilto SA, taip pat šiltu aliejumi galima įtrinti krūtinę ir pėdas.