NAUJAS RECEPTAS!
NAUJIENOS

Naminė gira

Receptu pasidalino Rasa

 

3 l vandens

2 kupini v.š. skrudinto salyklo

1 puodelis cukraus

2 a.š. sausų mielių

 

 Salyklą ir cukrų užpilti 3 l verdančio vandens, gerai išmaišyti ir palikti ataušti iki 35°C arba iki kambario temperatūros. Tada ant viršaus supilti mieles (nemaišyti!), uždengti skepetėle ir palikti rūgti. Rūgimo laikas priklauso nuo aplinkos temperatūros: kai šilta - užtenka 4 - 6 val., kai vėsiau, reikia 6-12 val. Kai mielės nusėda ant dugno, o nuo dugno ima kilti maži oro burbuliukai, gira tampa lyg gazuota, ją reikia perkošti, išpilstyti į butelius ir palaikyti šaldytuve bent 6 val. 

 

Skanaus!



 
lankytojai Online